Semnificatie Buchetul miresei

Buchetul miresei

Buchetul de mireasa este unul dintre acele detalii care are o foarte mare insemnatate pentru mireasa, fiind ales cu mare precizie pentru a garanta efectul visual.

Buchetele de mireasa nu au fost in totdeauna doar frumoase de privit, ci au avut si o semnificatie speciala datorita florilor care il compuneau, sau datorita felului in care era facut.Obisnuiau sa fie plante medicinale.

Miresele nu au avut din totdeauna buchete de flori pentru a le arunca tinerelor fete in timpul ceremoniei. In Grecia si Roma Antica, miresele purtau o ghirlanda pe par, in schimbul buchetului. Aceasta nu era facuta din flori, ci din ierburi puternic mirositoare. Aroma lor era menita sa tine spiritele rele potolite, pentru a nu rani mireasa intr-o asa zi speciala. Apoi, ghirlanda s-a transformat intr-un buchet pe care mireasa sa il care, nu sa il poarte, in timp ce mergea spre altar. Multe dintre acele buchete contineau, inca, ierburi puternic mirositoare, precum mararul. De fapt, mararul din buchetul miresei era consumat de catre mireasa, mire si invitati,in timpul receptiei, deoarece se presupunea ca mararul crestea apetitul sexual.


Semnificatia buchetului miresei

Indiferent de ceea ce contineau sau cum erau aranjate, buchetele de mireasa intotdeauna au simbolizat fertilitatea. Ierburile in floare reprezentau fertilitatea solului. Fertilitatea era un simbol importat pentru viitorul sot.

In perioada Victoriana, florile insesi au capatat o semnificatie aparte, astfel miresele selectau cu grija florile care le alegeau pentru buchetele lor, avand o mare influenta.

In prezent buchetele de mireasa nu mai reprezinta un paravan in fata spiritelor rele, sau o unealta a floristului, devenind unul dintre cele mai speciale elemente a indeplinirii visului miresei.

Reclame